Sziasztok!

Most volt egy kis időm foglalkozni a program újabb verziójával. A programban kisebb változások kerültek be csak jelenleg. Szerencsére a Prohardver adatbázisát kicserélték így  a program működése is sokkal gördülékenyebb lett ennek nagyon örülök, és remélem ti is, hogy sokkal kevesebbet kell várni az egyes műveleteknél. Került a mostani béta verzióba új “funkció”, és van olyan funkciók amelyek helyet cseréltek.

Új “funkció”, hogy keresénél tudunk úgymond rszletes keresést is csinálni, persze nem tudunk egyszerre több kritériumnak megfelelően keresni mint a Hardveraprón, de van lehetőségünk pontos kifejezésre keresni aminek benne kell lennie a hirdetésben. vagy akár kereshetünk egy adott felhasználó hirdetéseire is.

A keresés menüpont mostantól a következőképpen néz ki: (a kép nagyítható ha rákattintunk)

Láthatjuk, hogy az eddigi szerkesztés gomb helyett most 3 db gomb van. A gombok funkciói sorban (balról jobbra):

  • pontos kifejezés keresése: tehát ha beírjuk a kulcsszav(aink)unk és megnyomjuk a gombot akkor csak azokat a hirdetéseket keresi amelyikben minden kulcsszavunk megtalálható)
  • felhasználó keresése: ha beírjuk egy felhasználó nevét és megnyomjuk a gombot akkor a felhasználó hirdetéseit láthatjuk
  • a harmadik és  egyben utolsó gomb funkciója megegyezik az eddigi szerkesztés gomb funkciójával, tehát ennek a segítségével tudjuk szerkeszteni a kulcsszavakat (törölni áthelyezni)

A kulcsszavaknál az is látható, hogy most már nem csak “sima” szövegek vannak, hanem vannak elötte/utána különleges karakterek:

  • halálfej karakter azt jelenti, hogy felhasználóra keres az adott kulcsszó
  • ha pedig ” ” jelek között van a szöveg akkor a pontos kifejezés keresés funkciót látja el az adott kulcsszó

Ha a szerkesztésre nyomunk akkor a jobb felső 3 gomb átváltozik kész gombá amivel ki tudunk lépni a szerkesztési módból:(kép nagyítható)

A másik változás ami a funkciók felcserélését jelenti, azt a hirdetésinknél találhatjuk: (kép nagyítható)

A két funkció ami helyet cserélt az a keresés és a szerkesztés, ezt még egy régi verzióban kérte valaki csak akkor nem tudtam megcsinálni, és talán jobb is így .

Emiatt ugye eddig a szerksztés gomb változott át kész gombbá amivel ki tudtunk lépni a szerkesztési módból , most viszont mivel szerkesztéskor egy másik toolbar jelenik meg az oldal alján így a szerkesztés gomb nem tud átváltozni, ehelyett a keresés gomb változik át szerksztési módban kész gombbá, így ez a gomb ugyan azon a helyen található mint a módosítás elött. Itt látható a szerksztési mód: (kép nagyítható

Az új ikonok a programban amiket ezzel a frissítéssel adtam hozzá nem véglegesek (nincsenek is iPhone 4 -re optimalizálva), sőt keresésnél a felhasználóra való keresénél sem ez lesz a végleges karakter a jelölésre, csak hirtelen kellett valami. Ha netalán valaki találna a valami jó karaktert amivel a felhasználói keresést lehetne jól szemléltetni az jó lenne. Mivel nem magamnak csinálom kizárólag a programot ezért várom a visszajelzéseket, akár itt a hozzászólások között akár a fórumon, aktár e-mailben.

Advertisements